Daktylowo orzechowe szyszki

Daktylowo orzechowe szyszki

Daktylowo orzechowe szyszki 

Składniki:

1. Dwie szklanki ekspandowanych zbóż 
2. Pół szklanki suszonych daktyli 
3. Łyżka masła orzechowego 
4. Łyżka oleju kokosowego 
5. Łyżka prawdziwego kakao
6. Szklanka wody

Przygotowanie: 

Daktyle rozgotować w szklance wody (w razie konieczności dolewać podczas gotowania wodę). Pod koniec gotowania dodać masło, olej i kakao. Gotować do roztopienia składników. Całość zblendować na gładką masę. 
Do lekko przestudzonej masy dodać ekspandowane zboża, wymieszać i pozostawić do całkowitego wystudzenia. 
Z powstałej masy formować kuleczki zwilżonymi dłońmi. 
Kuleczki przechowywać w lodówce. 

Zostaw komentarz

Wszystkie pola są wymagane