Mus mango na kokosowym spodzie

Dodał: kar rrr W: Fit słodkości W: niedziela, październik 29, 2017 Komentarze: 0 Wejścia: 211
MUS MANGO NA KOKOSOWYM SPODZIE
SKŁADNIKI:
Spód:
•1 jajko
•90 g wiórków kokosowych
•90 g maki kokosowej
•50 g tapioki lub maki ziemniaczanej
•60 g oleju kokosowego
•90 g syropu klonowego, z agawy lub innego
Mus:
•450-500 g mango
•30 g erytrytolu
•2 łyżeczki żelatyny
Wszystkie składniki na spód wymieszać i wyłożyć równomiernie na spód formy, dociskając ręką. Piec ok 15-20 min w 180'C. Żelatynę rozpuścić. Mango zblendować i podgrzać z erytrytolem do rozpuszczenia sie słodzika.
Dodac żelatynę i wylać na wczesniej przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować dowolnymi owocami.
Smacznego:)
by @natsfit

Komentarze

Wpisz swój komentarz

Na górę