BATONY ORZECHOWO-CZEKOLADOWE

Dodał: kar rrr W: Fit słodkości W: czwartek, listopad 30, 2017 Komentarze: 0 Wejścia: 106

BATONY ORZECHOWO-CZEKOLOADOWE

  

 Warstwa orzechowa:

•250 g masła orzechowego

•80 g miodu, syropu z agawy itp

•55 g maki kokosowej

•25 g oleju kokosowego

•60 g gorzkiej czekolady posiekanej na kawałki

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie aż powstanie "ciasto". Dodajemy kawałki czekolady i łączymy z ciastem. Wykładamy ciasto do formy dociskając tak by było równomiernie na całej firmie.

Czekoladowa masa:

•90 g gorzkiej czekolady

•20 g oleju kokosowego

•30 g mleczka kokosowego

Wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Mieszamy do połączenia sie skladników i wylewamy na wcześniejsza masę.
Do lodówki na min 2 godz

by @natsfit

Komentarze

Wpisz swój komentarz

Na górę